updates

Er zijn weinig geuren en smaken zo zomers als die van eten op de barbecue. Maar ook in de koude seizoenen kun je genieten van heerlijk eten dat net van het vuur komt. Leuk voor een coronaproof Kerstdiner met het gezin!

Benieuwd hoe je het maximale uit je winterbarbecue haalt? Lees dan vooral verder.

Voor de liefhebber van een sappig stukje vlees of vis is er ‘s winters genoeg mogelijk met de BBQ Vuurschaal van Fire & Taste. De plaat rond de vuurschaal wordt heel warm, waardoor het vlees ook bij koude buitentemperaturen mooi gaar wordt. Dunne stukken vlees en vis zijn het snelst klaar, doordat de hitte van de plaat makkelijk door kan dringen in het vlees. Een karbonade, visfilet of hamburger bereiden kan dus prima!

Voor een mooi gebakken stukje vlees of vis met een knapperige korst wrijf je het vlees in met een rub. De rubs van Fire & Taste onttrekken een beetje vocht uit het vlees, waardoor het extra mooi gaar wordt en vol smaak zit. Óók ‘s winters en in de herfst.

Pangerechten zijn ook erg geschikt om in de herfst en winter klaar te maken met de BBQ Vuurschaal. Dit komt doordat een pan met een deksel veel warmte kan bewaren. Met het rooster kun je de pan boven het open vuur zetten. Gebruik wel een pan die goed tegen flinke hitte kan. Een gietijzeren pan, ook bekend als een Dutch Oven, is de beste keus.

Soepen en sauzen lenen zich uitstekend voor de winterbarbecue, maar hét gerecht om ‘s winters met de BBQ Vuurschaal te bereiden is de stoofpot. Hazenpeper of chili con carne zijn echte klassiekers op stoofgebied. De stoofpot kan de hele middag (of nog langer) boven een laag vuurtje sudderen, zodat het vlees lekker mals wordt en de smaken goed intrekken.

Liever iets bakken? Brood of panpizza zijn andere heerlijke opties. Zet het brooddeeg of de zelf belegde pizza een klein half uurtje in de pan boven het opgestookte vuur en genieten maar.

Tips ter afsluiting:

  • Zorg dat het hout en de plaat van de BBQ Vuurschaal helemaal droog zijn voordat je begint. Het vuur moet, bijna, zonder rook branden. Dan heb je een optimale verbranding en hitte van het vuur.
  • Kleed je warm aan: het open vuur geeft tijdens en na de barbecue veel warmte, maar kou ligt in de herfst en winter altijd op de loer.

Je hoeft de BBQ Vuurschaal niet af te dekken na gebruik in herfstig of winters weer. Even schoonmaken en hij is klaar voor het volgende gebruik.